Ανακοινώσεις: Επόμενο σεμινάριο εξ αποστάσεως εκπαίδευσης Δευτέρα 11 Δεκεμβρίου, 13:00-14:00

Ρεγγίνα Καράπα Δαμίγου 1929-2023

Στις 4 Μαρτίου έφυγε από τη ζωή η Ρεγγίνα Καράπα Δαμίγου αρχόντισσα και στυλοβάτης της Στοματολογικής Εταιρείας της Ελλάδος.

Εις μνήμην

Στις 4 Μαρτίου έφυγε από τη ζωή η Ρεγγίνα Καράπα Δαμίγου αρχόντισσα και στυλοβάτης της Στοματολογικής Εταιρείας της Ελλάδος. Μέλος της Εταιρείας από το 1961 και Γενική Γραμματέας από το 1970 – 2016, αν και της είχε επανειλημμένα προταθεί να αναλάβει την προεδρεία της, αρνήθηκε με επιμονή δείγμα ειδημοσύνης, ήθους και γενναιοδωρίας του χαρακτήρα της, ώστε να επιλέγει τη θέση, η οποία απαιτεί την πιο σκληρή εργασία με μηδενική προβολή.

Σε αναγνώριση του τιτάνιου για 55 και πλέον χρόνια έργου, το οποίο επωμίστηκε, η Στοματολογική Εταιρεία την ανακήρυξε επίτιμο Πρόεδρό της. Χαρακτηριστικό της ανιδιοτέλειάς της είναι το γεγονός ότι, κατά την ανακήρυξή της δεν ήθελε να ανέβει στο βήμα, με κόπο πείσθηκε αν το θέμα της ομιλίας αφορούσε τα 50 χρόνια, όχι της συμβολής της, αλλά της «Συνεδριακής δραστηριότητας της Εταιρείας». Έκτοτε θα περίμενε κανείς να αποσυρθεί και να απολαύσει την ξεκούραση και την αγάπη κοντά στα αγαπημένα της παιδιά και εγγόνια, στα οποία είχε αφιερωθεί με περίσσεια αγάπη και φροντίδα στη ζωή της .

Όμως, μέχρι την άνοιξη του 2020 και τη λαίλαπα της πανδημίας Covid -19, κάθε Τρίτη ήταν παρούσα στο επιστημονικό κέντρο της ΣΕΕ για συμπαράσταση στην Γραμματέα και την Διευθύντρια σύνταξης του περιοδικού Στοματολογία, οι οποίες πάντα προσέτρεχαν στο θησαυρό των γνώσεών της για βοήθεια, την οποία απλόχερα προσέφερε.

Θα μπορούσαν να ειπωθούν πολλά όμως τέτοιες ώρες δεν υπάρχουν λόγια για να εκφράσουν τη λύπη για την απώλειά της. Όλα τα μέλη της Στοματολογικής Εταιρείας εκφράζουν την ευγνωμοσύνη για την προσφορά της και ειλικρινή συλλυπητήρια στα αγαπημένα της παιδιά και εγγόνια.

Καλό σου ταξίδι αγαπημένη μας

Ρεγγίνα. Άννα Πατρικίου

Σχετικά Άρθρα

logo-see

© 2023 Στοματολογική Εταιρεία Ελλάδος.

All Rights Reserved | Designed & Developed by